کلاهبرداری و انواع آن در قانون

کلاهبرداری از جرایم پیچیده و مرکب میباشد.هرگاه کسی بدون اطلاع بزه دیده از وسایل متقلبانه به واسطه فریب دادن و تقلب اقدام به بردن مال دیگری کندجرم کلاهبرداری صورت گرفته است.

انواع کلاهبرداری

کلاهبرداری و انواع ان در قانون  به سه نوع ساده،مشدد،ورایانه ای تقسیم میشود:

  • کلاهبرداری ساده:

    زمانی واقع میگردد که بر اساس قانون هرگاه فردی با فریب دادن مردم به امتیازات در موسسه یا شرکت خیالی امیدوار کندویا از حوادثی که وجود نداردمردم را مورد ربایش قرار دهدمرتکب جرم کلاهبرداری شده است.

     

  • کلاهبرداری مشدد:

    هرگاه کسی خود را جای مامور از طرف سازمان و یا نهاد دولتی و یا وابسته به دولت معرفی کندو از این طریق مرتکب جرم شود(مثل نهاد انقلابی ،مسلح شهرداری

    و دولتی و…..) در واقع کارمندارگان های فوق باشدویا از طریق تبلیغ عامه دست به کلاهبرداری ببرد،به این نوع رفتار،کلاهبرداری مشدد میگویند.

    مطابق ماده 1قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری این نوع از مجرمین به دوتا 10 سال حبس ،رد مال به صاحب آن وهمچنین جزای نقدی معادل مالی که ربوده است ،محکوم می شود.

  • کلاهبرداری اینترنتی:

    منظور از کلاهبرداری اینترنتی آن است که به صورت غیر مستقیم انجام میشود.

    در این نوع از جرم هیچ ارتباطی بین فردو قربانی وجود نداردیعنی مجرم با استفاده از ابزارهای اینترنتی مثل سایت و یا شبکه های اجتماعی و ایجاد تغییراتی در شبکه های اجتماعی ساخت سایتهای دروغین به قصد ربودن مال منفعت مالی کسب مینمایدیا موفق به ربودن مال دیگری میگردد.

    مجازات کلاهبرداری اینترنتی به یک الی پنج سال حبس یا جزای نقدی از 5 تا 25 میلیون تومان یا هردو آن ها بعلاوه رد مال به صاحب مال میباشد.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button